Seylan Diyetiyle Ayda 9 kilo verecek yaza müthiş bir vücutla girebileceksiniz.
Yaz aylarında olduğumuz bu günler fazla kilolaların ortaya çıkışı çok rahatsız edici değilmi!
Üzülmeyin bir ay içerisinde fazlalıklardan kurtulacak.
Seylan Diyetiyle Ayda 9 kilo verecek yaza müthiş bir vücutla girebileceksiniz.
Yaz aylarında olduğumuz bu günler fazla kilolaların ortaya çıkışı çok rahatsız edici değilmi!
Üzülmeyin bir ay içerisinde fazlalıklardan kurtulacak harika görüneceksiniz!
Zayıflamanın etkili formüllerini içinde barındıran Seylan diyeti özellikle zor kilo veren ve metabolizması yavaş çalışanlar için doktor İsmail Ağar tarafından hazırlanmış ayda 9 kiloya kadar zayıflata bilen bir program.
Dr. İsmail Ağar Seylan diyetinin detaylarını şöyle anlatıyor.
Seylan (sri-lanka) bölge insanı genel yapı itibariyle sağlıklı ve
formdadır. Kalp hastalıklarının görülme sıklığı azdır.Buda onların yemek
kültürleriyle doğrudan ilişkilidir.
Yemek kültürleri hamur işinden uzak baharat ağırlıklı yiyecekleri
içermesi onların ince ve formda kalmalarının da anahtarıdır. Seylan
mutfağının özgün özellikleri diyetinde temelini oluşturuyor.
Öğünlerde tüketilecek besinler ve pişirme yöntemleri
bağırsakların düzenli çalışmasına, metabolizma hızının artmasına
yardımcı oluyor.
Seylan diyetinde öğünler balık,deniz ürünleri -tavuk,sebze ve baharat
ağırlıklı.Baharatların ise diyette oldukça önemli bir gücü var kişide
hızlı doyma hissi yarattığı gibi az yemesine de yardımcı oluyor.Öte
yandan Seylan mutfağını ön plana çıkaran baharatlar ayrıca diyetinize
lezzet katmanıza da yardımcı olacak.
Seylan diyetinde kullanılacak baharatlar aynı zamanda sağlık açısından da çok değerli.
Köri kilo vermenin sırlarından ilki
Seylan diyetinde yemeklerinizin olmazsa olmaz baharatlarından biri
köridir. Yapılan araştırmalar körinin vücutta yağ yakma işlemine
katkı sağlayan önemli bir etkisi olduğunu göstermiştir.10 çeşit
baharattan oluşan köri kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil,
kakule, zencefil, hint cevizi, demirhindi ve acı kırmızı biberden
oluşuyor.
Bir çok kanser türüne karşı koruyucu olduğu tespit edilen körinin
içerisindeki her bir baharatında ayrı faydası ve etki gücü var.
Körinin temel maddelerinden biri olan zerdeçal, Alzheimer ve diyabete
karşı koruyucu rol oynuyor.
Nasıl tüketeceksiniz
Köri,Seylan diyetinde öğlen ve akşam menüsünde yer alan et ve
sebzelerde pişirme esnasında pirinçlerde ise pişirdikten sonra serpme
yöntemiyle uygulanıyor.
SABAHLARI ÖZELLİKLE ZENCEFİL
Seylan diyetinde kahvaltı öğününüzde taze ananas yer alıyor.Ananas
tercih etmenizi öneriyorum. Gerek ananas gerekse ananasın alternatifi
olabilecek greyfurdu bir tatlı zencefil ile tüketmelisiniz. Ananas
kan dolaşımını hızlandırmak,vücutta ki sodyum oranını düşürmek
kolesterolü düşürmek, tansiyonu düzenlemek ve kan yağlarını azaltmak
gibi faydalı işler yapıyor.Buda yüksek tansiyon,kalp
hastalıkları,kolesterol gibi problemlerin ve hastalıkların risk
oranını düşürmektedir.
Taze Ananasın zayıflamada zencefille birlikte kullanımı
metabolizmayı hızlandırması bakımından oldukça önemli bir etki
mekanizması yaratıyor.Zencefil aynı zamanda bağışıklık sistemini
güçlendirmektedir.Buda özellikle mevsim dönümlerinde hastalıklara
karşı koruyucu etki sağlamaktadır.
TARÇIN
Seylan diyetinde ara öğünlerin mucizesi ise tarçın.Toz tarçın ara öğün
meyvelerinin üzerinde kullanılırken çubuk tarçını demleme yöntemi ile
çay olarak tüketmenizi öneriyorum.Ayrıca çubuk tarçın yemekleri
pişirirken de kullanmanız geren bir baharat. Mide rahatsızlıklarına
iyi gelir,kan şekerini dengeler.Tarçının bu özelliği son yıllarda
araştırma konusu olmuş ve şeker hastalığı üzerindeki faydaları
gözlenmiştir.
REZENE
Seylan diyetinde Öğlen ve akşam menülerinizin ana yemeklerini
oluştururken kullanmanız önerilen bir başka baharat rezenedir.Rezene
sindirimin düzenlemesinde etkili bir güce sahiptir. Eski Mısır ve
eski Mezopotamya’da sağlığın anahtarı olarak bilinirdi.Seylan
diyetinde de önemli yer alan rezeneyi pişirme esnasında akşam
yemeklerinde bolca kullanacağız.Böylelikle hazmı kolaylaştırıcı
etkisi ile şişkinliklerinizden kurtulmanıza da yardımcı olacak.
BALIK
Öğünlerde başta taze tuna(ton) balığı olmak üzere,mezgit,somon
yada deniz ürünleri cenneti olan ülkemizin çupra ve levreğini tercih
edebilirsiniz.Balığı akşam yemeklerinde özel baharat karışımlarıyla
birlikte ağırlıklı buğulama yada fırında pişirme yöntemi ile
tüketmenizi öneriyoruz.
HİNDİ YADA TAVUK
Balığa alternatif olarak hindi yada tavuk göğüs
yiyebilirsiniz.Haftada bir yada iki kez kırmızı et
tüketebilirsiniz.Yine pişirme esnasında başta köri olmak üzere
zencefil,rezene,zerdeçal,karabiber karışımlarını yada bunlardan
ikisini kullanarak öğününüzü hazırlayın.
SEYLAN ÇAYI
Özellikle sindirim sisteminde düzenleyici ve hazmı
kolaylaştırıcı etkisi vardır. İyi bir antioksidandır.Vücutta
metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin atımını sağlar.
İçeriğindeki i kafein metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye
yardımcı olur.
Sabah:
1 dilim taze ananas( yada greyfurt),2 çay kaşığı zencefil,1 katı yumurta
yada 60 gr. yağsız beyaz peynir ,şekersiz siyah yada yeşil çay
Ara:
1 elma rendesi üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın yada 1 armut üzerine tarçın
Öğlen:
Körili soslu kabak, haşlanmış körili esmer pirinç ( sebze alternatifi
olarak soya fasulyesi, patlıcan,brokoli,karnabahar ve koyu yeşil
yapraklı sebzeler tercih edilebilir)
Ara:
Demlenmiş çubuk tarçından çay, 1 dilim taze ananas yada yarım greyfurt yada 1 küçük muz,2 adet diyet bisküvi
Akşam:
Balık biftek yada baharatlı hindi veya tavuk göğüs; yeşil salata; 1 dilim kepek yada tam buğday ekmeği
Gece:
1 avuç leblebi yada yağsız bir bardak süt
KÖRİLİ KABAK.
1 adet kabak, 2 adet yeşil biber,1 büyük soğan, 2 domates,1 tatlı kaşığı
köri,1 çay kaşığı zencefil,tane karabiber yada 1 çay kaşığı
karabiber
Soğan ve biberi rendelenmiş domates suyunda öldürün içine baharatları
ilave edip kabakları ekleyin .Biraz su ilave edip Orta ateşte pişirin
Esmer kabuklu pirinci suda haşlayın. Soğuyunca üzerine bir miktar köri serpin.
BALIK BİFTEK
Mezgit yada dilimlenmiş taze ton balığını bir kasede baharat ve sirke ile birlikte marine edin.
*Köri,rezene,karabiber,kırmızı biber,az miktar sirkeyi bir kapta çok
az suya karıştırın 15 dakika balığı bekletin.Diğer tarafta
1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağında soğan ve sarımsağı öldürün,marine
edilmiş balığı koyun biraz pişirip marine ettiğiniz suyu
ekleyin.Pişmeye yakın çubuk tarçın ve 2 dilim limon koyun.
|
0 yorum:
Yorum Gönder